Heerjansdam Challenge “OpenWaterWedstrijd”
Zaterdag 24 Augustus 2024

Deelnemersinformatie

Afmelden
Uiteraard kan het gebeuren dat je door een blessure of andere omstandigheden niet meer mee kan doen aan de wedstrijd. Geef dit aan ons door via de mail of meld je af via Olowis.

Adres
De wedstrijd wordt georganiseerd op het terrein van de IJsbaan Heerjansdam. Het adres hiervan is Molenweg 35a, 2995 BK Heerjansdam. Parkeren kan op het terrein van de voetbalvereniging. Houd hiervoor Molenwei 1, 2995 BL Heerjansdam aan in je navigatie.

Inschrijven
Bij aankomst op het terrein is het de bedoeling dat je je aanmeld. Op het terrein zal je de inschrijftent vinden aan de zijkant naast het houten hok. Bij inschrijving word je licentie (indien van toepassing) gecontroleerd. Heb je geen KNZB licentie dan kun je toch een wedstrijdafstand meezwemmen met een daglicentie. Deze daglicentie wordt door de organisatie geregeld en kost €11,50 extra bovenop het startgeld, ongeacht het aantal afstanden wat je wil zwemmen. Zorg dat je hiervoor de juiste gegevens bij je hebt. Na inschrijving ontvang je een tas met cap, en tag. De inschrijftent is geopend vanaf 08:00.

Omkleden/Douchen
Bij de voetbalvereniging aan de overzijde van de ijsbaan zijn kleedkamers die tijdens dit evenement gebruikt kunnen worden. Helaas is in de douches legionelle geconstateerd waardoor douchen niet mogelijk is. Op het terrein zelf is een beperkte gelegenheid buiten gemaakt om te kunnen afspoelen.

Watertemperatuur     20-08-2023  2,8°
Er zullen mededelingen gehangen worden aan de zijkant van het houten hok. Zo vind je hier ook de temperatuur van het water, die we vooraf zullen meten. . De temperatuur zal voor aanvang van de wedstrijd worden opgenomen en gepubliceerd.

Briefing
Voorafgaand aan elke start zullen wij de deelnemers oproepen om in te checken. Zorg dat je hiervoor op tijd aanwezig bent (ca. 15 min tot 10 min voor de start). Als je de briefing of incheck mist kan je niet starten. Bij de briefing zullen we doormiddel van een kaart nogmaals de route duidelijk uitleggen. Daarnaast zullen we de meest actuele informatie met betrekking tot de veiligheid met je delen. Zorg dat je hier aandachtig naar luistert.

De Start 
De start zal plaatsvinden vanuit het water. Je kan dan rustig het water betreden. De bedoeling is dat alle zwemmers dan voor een lijn zullen liggen. Daarna zal het startschot gegeven worden.

Elektronische tijdwaarneming 
De wedstrijd wordt getimed met elektronische tijdwaarneming. Hiervoor krijg je een tag na inschrijving. Deze leentag moet worden bevestigd om een pols. Helaas kunnen we geen eigen tags toelaten bij deze wedstrijd. De tag moeten aan het eind van de wedstrijd weer worden ingeleverd. Dit kun je doen bij de inschrijftent.