Triathlon Heerjansdam
7 augustus 2022

Deelnemersinformatie

Afmelden
Uiteraard kan het gebeuren dat je door een blessure of andere omstandigheden niet meer mee kan doen aan de wedstrijd. We hebben een wachtlijst, dus de plek kan altijd opgevuld worden.
Gezien de voorbereiding op de wedstrijd, is de deadline voor het afmelden aanstaande donderdag 4 augustus om 23:59. Afmeldingen die vóór die tijd binnenkomen, krijgen hun inschrijfbedrag terug. Daarna focussen we ons op het voorbereiden van de wedstrijd en worden afmeldingen niet meer verwerkt.

Adres
De wedstrijd wordt georganiseerd op het terrein van de IJsbaan Heerjansdam. Het adres hiervan is Molenwei 35a, Heerjansdam. Parkeren kan op het terrein van de voetbalvereniging. Houd hiervoor Molenwei 37 aan in je navigatie.

Inschrijven
Bij aankomst op het terrein is het de bedoeling dat je je inschrijft. Op het terrein zal je de inschrijftent vinden aan de zijkant naast het houten hok. Bij inschrijving word je licentie (indien van toepassing) gecontroleerd. Zorg dat je hiervoor de juiste gegevens bij je hebt. Na inschrijving ontvang je een tas met cap, startnummers en tags. De inschrijftent is geopend vanaf 07:45.

Wisselzone
De wisselzone is geopend een uur voor aanvang van elke start. Bij de ochtendsessie is dat om 8:00. Let erop dat je je spullen om uiterlijk 13:00 weer opgehaald hebt. De wisselzone voor de middagsessie zal openen om 13:30. De wisselzone zal genummerd zijn. Iedere deelnemer krijgt dus zijn eigen plek toegewezen.

Watertemperatuur     07-08-2202  24,7°
Er zullen mededelingen gehangen worden aan de zijkant van het houten hok. Zo vind je hier ook de temperatuur van het water, die we vooraf zullen meten. Houd er rekening mee dat er bij hoge temperaturen regels gelden m.b.t. het gebruik van wetsuits. (Zie reglement NTB). De temperatuur zal een uur voor aanvang van elke afstand worden opgenomen en gepubliceerd.

Briefing
Voorafgaand aan de start zullen wij de deelnemers oproepen om in te checken. Zorg dat je hiervoor op tijd aanwezig bent (ca. 15 min tot 10 min voor de start). Als je de briefing of incheck mist kan je niet starten. Bij de briefing zullen we doormiddel van een kaart nogmaals de route duidelijk uitleggen. Daarnaast zullen we de meest actuele informatie met betrekking tot de veiligheid met je delen. Zorg dat je hier aandachtig naar luistert.

De Start 
Vanwege het maximale aantal dat we tegelijk willen laten starten, gaan we waarschijnlijk werken met 2 startgroepen per afstand. De startgroepen zullen met een minimaal verschil na elkaar starten (niet meer dan enkele minuten). De start zal plaatsvinden vanuit het water. Je kan dan rustig het water betreden. De bedoeling is dat alle zwemmers dan voor een lijn zullen liggen. Daarna zal het startschot gegeven worden.

Parcours
Het parcours is in te zien op onze website:
https://heerjansdamchallenge.nl/triatlon/route/

Zowel voor het fietsparcours als loopparcours worden meerdere ronden afgelegd. In de aanloop naar de wedstrijd zal nog een uitgebreidere versie van de route worden gepubliceerd, zodat je je optimaal kan voorbereiden.

Bij het fietsparcours wordt er een 180-graden draai gemaakt ter hoogte van de Jacob van Laanstraat.

Voor de wedstrijd zijn er enkele gedeeltes die afgesloten zullen zijn voor verkeer. Voor het grootste deel van het parcours, kan wel ander verkeer deelnemen. Let er dus goed op dat je verkeersdeelnemer bent en verkeer kan tegenkomen. Op elk kruispunt zullen verkeersregelaars en vrijwilligers aanwezig zijn om de veiligheid te waarborgen.

Aankomende week wordt ook de indeling van het terrein gepubliceerd op de website.

Reglement
De wedstrijd wordt georganiseerd onder het reglement van de NTB. Zorg dat je op de hoogte bent van de regels. Het reglement vind je op de website van de NTB:
https://www.triathlonbond.nl/over-ntb/reglementen/
Let op! De wedstrijd is geen stayer triathlon!

Penaltybox
Het kan zijn dat je tijdens de wedstrijd een penalty krijgt van de jury. Hiervoor richten wij een strafbox in, die je kunt vinden naast de wisselzone.

Elektronische tijdwaarneming 
De wedstrijd wordt getimed met elektronische tijdwaarneming. Hiervoor krijg je tags na inschrijving. Dit zijn leentags die moeten worden bevestigd om de enkels. Helaas kunnen we geen eigen tags toelaten bij deze wedstrijd. Deze tags moeten aan het eind van de wedstrijd weer worden ingeleverd. Dit kan je doen bij het ophalen van je fiets uit de wisselzone.

Prijzengeld
Er wordt voor de winnaars geen prijzengeld beschikbaar gesteld. Wel zullen er medailles beschikbaar zijn voor alle deelnemers en vind er een ceremonie plaats na de wedstrijd waar we de winnaars zullen huldigen. (Dames, heren, jongens en meisjes).