Heerjansdam Challenge “Triathlon”
25 augustus 2024

Deelnemersinformatie

Wetsuits
Het dragen van een wetsuit is afhankelijk van de watertemperatuur, en wordt op de dag van de wedstrijd bepaald.

Adres
De wedstrijd wordt georganiseerd op het terrein van de IJsbaan Heerjansdam. Het adres hiervan is Molenweg 35a, 2995 BK Heerjansdam. Parkeren kan op het terrein van de voetbalvereniging. Houd hiervoor Molenwei 1, 2995 BL Heerjansdam aan in je navigatie.

Aanmelden
Bij aankomst op het terrein meldt je je aan. Op het terrein vindt je aan de zijkant de aanmeld faciliteit naast het houten hok. Bij de aanmelding wordt je licentie (indien van toepassing) gecontroleerd. Zorg dat je hiervoor de juiste gegevens bij je hebt. Na de aanmelding ontvang je een tas met cap, startnummers en tags.

Omkleden/Douchen
Bij de voetbalvereniging aan de overzijde van de ijsbaan zijn kleedkamers en die tijdens dit evenement gebruikt kunnen worden. Helaas is in de douches legionella geconstateerd waardour douchen niet mogelijk is. Op het terrein zelf is een beperkte gelegenheid buiten gemaakt om te kunnen afspoelen.

Wisselzone
De wisselzone is geopend een uur voor aanvang van elke start. Bij de ochtendsessie is dat om 8:00. Let erop dat je je spullen om uiterlijk 11:45 weer opgehaald hebt. De wisselzone voor de middagsessie zal openen om 12:00. De wisselzone zal genummerd zijn. Iedere deelnemer krijgt dus zijn eigen plek toegewezen.

Watertemperatuur     19-08-2023  22,2°
Er zullen mededelingen gehangen worden aan de zijkant van het houten hok. Zo vind je hier ook de temperatuur van het water, die we vooraf zullen meten. Houd er rekening mee dat er bij hoge temperaturen regels gelden m.b.t. het gebruik van wetsuits. (Zie reglement NTB).

Briefing
Voorafgaand aan de start zullen wij de deelnemers oproepen om in te checken. Zorg dat je hiervoor op tijd aanwezig bent (ca. 15 min tot 10 min voor de start). Als je de briefing of incheck mist kan je niet starten. Bij de briefing zullen we doormiddel van een kaart nogmaals de route duidelijk uitleggen. Daarnaast zullen we de meest actuele informatie met betrekking tot de veiligheid met je delen. Zorg dat je hier aandachtig naar luistert.

De Start 
Afhankelijk van het maximale aantal dat we tegelijk kunnen laten starten, wordt nader besloten of we werken met meerdere startgroepen per afstand. De startgroepen zullen met een minimaal verschil na elkaar starten (niet meer dan enkele minuten). De start zal plaatsvinden vanuit het water. Je kan dan rustig het water betreden. De bedoeling is dat alle zwemmers dan voor een lijn zullen liggen. Daarna zal het startschot gegeven worden.

Parcours
Voor een indruk van het parcours van vorig jaar kun je deze nog op onze website vinden:
https://heerjansdamchallenge.nl/triatlon/route/

Zowel voor het fietsparcours als loopparcours worden meerdere ronden afgelegd. In de aanloop naar de wedstrijd wordt een aangepaste en  uitgebreidere versie van de route gepubliceerd, zodat je je optimaal kan voorbereiden.

Voor de wedstrijd zijn er enkele gedeeltes die afgesloten zullen zijn voor verkeer. Voor het grootste deel van het parcours, kan wel ander verkeer deelnemen. Let er dus goed op dat je verkeersdeelnemer bent en verkeer kan tegenkomen. Op elk kruispunt zullen verkeersregelaars en vrijwilligers aanwezig zijn om de veiligheid te waarborgen.

Reglement
De wedstrijd wordt georganiseerd onder het reglement van de NTB. Zorg dat je op de hoogte bent van de regels. Het reglement vind je op de website van de NTB:
https://www.triathlonbond.nl/over-ntb/reglementen/
Let op! De wedstrijd is geen stayer triathlon!

Penaltybox
Het kan zijn dat je tijdens de wedstrijd een penalty krijgt van de jury. Hiervoor richten wij een strafbox in, die je kunt vinden naast de wisselzone.

Elektronische tijdwaarneming 
De wedstrijd wordt getimed met elektronische tijdwaarneming. Hiervoor krijg je een tag na inschrijving. Dit zijn leentag moet worden bevestigd om een enkel. Helaas kunnen we geen eigen tags toelaten bij deze wedstrijd. De tag moeten aan het eind van de wedstrijd weer worden ingeleverd. Dit kan je doen bij het ophalen van je fiets uit de wisselzone.

Prijzengeld
Er wordt voor de winnaars geen prijzengeld beschikbaar gesteld. Wel zullen er medailles beschikbaar zijn en vind er een ceremonie plaats na de wedstrijd waar we de winnaars zullen huldigen. (Dames, heren, jongens en meisjes).

Afmelden
Uiteraard kan het gebeuren dat je door een blessure of andere omstandigheden niet meer mee kan doen aan de wedstrijd. Voor het afmelden wordt de annuleringsregeling van de NTB aangehouden.